Soldenwijzer: scoor goedkope ski’s en snowboards

Over een paar maanden barst in de meeste skigebieden het  winterseizoen opnieuw los. Dringend nood aan een nieuw paar ski’s of snowboardboots, maar helemaal blut na die veel te dure vakantie aan de Côte d’Azur? Geen nood, want met onze soldenwijzer scoor je de beste deals tegen absolute bodemprijzen.
Te mooi om waar te zijn? Allesbehalve, maar er zijn wel een aantal basisregels die je moet volgen.

 

1. Ga op zoek naar buitenlandse online shops

Een tweesnijdend zwaard. Wie houdt van persoonlijk advies en geen gedoe met garantiegevalletjes kiest uiteraard voor de dichtstbijzijnde fysieke skiwinkel. Superdeals doe je daar zelden. Met wat webshops uitsparen aan fysieke winkelruimte, glazenwassers en stoer kijkend personeel kunnen ze hun klanten op flinke kortingen trakteren. Goedkope ski’s en snowboards koop je dus online.

2. Kies het juiste moment uit

De beste deals doe je niet wanneer de eerste sneeuwvlokken neerdwarrelen, maar wel wanneer de rest van de bevolking met een cocktail aan het zwembad ligt. In mei en juni, vlak na het skiseizoen, slaat bij veel shops de paniek toe. De nieuwe collectie volgt immers, en dus moeten de huidige modellen snel de deur uit. Vanaf april/mei wordt er stevig met kortingen gezwaaid. De allergrootste kortingen vind je in de maanden augustus, september. Wie een paar ski’s of een snowboard wil kopen, weet dus wanneer hij zijn slag moet slaan.

3. Wees niet te kieskeurig

Wie spotgoedkoop een overjaars snowboard op de kop tikt, mag niet al te kieskeurig zijn. Tegenwoordig is de ‘overstock’ die merken produceren relatief beperkt, waardoor je favoriete ski of snowboard misschien niet meer beschikbaar zijn. Vaak zijn er echter prima alternatieven beschikbaar waarmee je een bom geld uitspaart.

Overtuigd? Dan helpen we je graag verder met onze favoriete online shops. Hier koop je de goedkoopste ski’s en snowboards.

www.sport-bittl.com

Duitse sportgigant. Aanbod aan ski’s en boards is niet gigantisch, maar wel zéér aantrekkelijk geprijsd. Ook voor broeken, lawinepiepers, handschoenen, helmen,… ben je hier aan het juiste adres. Levert snel en correct.
Een voorbeeldje: De Völkl RTM 84 UVO-ski’s van het seizoen (’16-’17) gaan er momenteel de deur uit aan 398 euro, inclusief bindingen. Dat is de helft goedkoper dan wat je nu neerlegt voor (ongeveer) dezelfde ski uit de nieuwste collectie (’18-’19). Geen mens die het verschilt voelt.

https://www.blue-tomato.com

De grootste, maar niet altijd de goedkoopste. Oostenrijkers. Heel erg groot aanbod, ook voor snowboard. Pakken soms uit met verrassend grote kortingen terwijl andere modellen wel nog aan de volle prijs de deur uitgaan.

https://www.sport-conrad.com/

Sport Conrad. Een naam als een klok wat betreft online ski- en snowboardwebshop. Groot aanbod. Betrouwbaar, snel en mooie kortingen. Vooral bij de sales heel erg mooie aanbiedingen https://www.sport-conrad.com/sale/

Nog meer shops:

https://www.teamalpin.com/

https://www.xspo.de/

https://www.pm-outdoorshop.de/

https://www.bergzeit.de/

https://www.moreboards.com/

Sla uw slag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *