Het weer in de Alpen

Zon en verse sneeuw. De droom van elke wintersporter.

Niets zo belangrijk op skivakantie als het weer in de bergen. Wij bieden je een overzicht van de meest betrouwbare (Nederlandstalige) weerberichten voor de Franse, Zwitserse, Oostenrijkse en Italiaanse Alpen. Inclusief ons eigen weerbericht. Alles over het weer op wintersport. Doe er je voordeel mee op skivakantie!

Weerbericht sneeuwzeker.be

Met sneeuwzeker.be voorzien we minstens twee keer per week een betrouwbaar weerbericht voor de gehele Alpen. Zo weet u meteen of u straks mooi weer krijgt op skivakantie. Ons weerbericht wordt ook overgenomen door het team van 100% Snow Magazine

www.wintersport.be/weersneeuw

Roel van den Bekerom, de vaste winterweerman van wintersport.be, is wat ons betreft een van de meest betrouwbare weermannen voor de Alpen. Komt met heldere, duidelijke weerberichten en doet niet aan onzinninge voorspellingen op langetermijn. Ons favoriete weerbericht voor op skivakantie.

www.sneeuwhoogte.nl/wintersportweer

Sneeuwhoogte.nl heeft hard gewerkt aan zijn dagelijkse weerbericht. Zijn er ’s morgens vaak als eerste bij en geven heldere, duidelijk uitleg.

www.alpenweerman.nl/category/weer/alpen/

Alpenweerman Johann woont en werkt in de Oostenrijkse Alpen en komt dagelijks met een betrouwbaar weerpraatje waarin hij meerdere weermodellen met elkaar vergelijkt. Aanrader!

wepowder.com/nl/forecast

De Nederlanders van Wepowder zijn poedervreters die zijn gespecialiseerd in het uitsturen van ‘alerts’ voor sneeuwdumps. Handige kaartjes op hun website tonen de sneeuwvoorspellingen per gebied + een (bijna) dagelijks weerpraatje.

nl.snow-forecast.com/

Leuk voor op korte termijn. Geen weerman die modellen interpreteert, maar een programma dat het Amerikaanse weermodel vertaalt naar het aantal centimeters sneeuw dat er in uw gebied gaat vallen.

www.snowplaza.nl/weer/

Na wintersport.nl is snowplaza.nl zowat de grootste Nederlandse wintersportwebsite. Weermodellen worden constant ververst, maar Snowplaza komt ook geregeld met een eigen weerpraatje.

www.meteoalpes.fr/bulletin/alpes-du-nord/

Lokaal weerbericht rechtstreeks vanuit de Franse Alpen. Zeer betrouwbaar en helder. Wel uw beste Frans bovenhalen.

Courchevel, Les Trois Vallées. Zo willen wij het elke dag in de bergen 🙂