Het weer in de Alpen

Zon en verse sneeuw. De droom van elke wintersporter.

Niets zo belangrijk op skivakantie als…het weer in de bergen. Iedereen droomt van zonovergoten ‘kaiserwetter’ met een staalblauwe hemel en metersdiepe poedersneeuw. Maar niets zo veranderlijk als het weer in de Alpen. Benieuw of je tijdens jouw aankomende trip volop zonnebrand mag smeren, dan wel moet opmaken voor een stevige sneeuwstorm? Check dan even onderstaande links, waarbij je een overzicht geven van de – naar onze mening – beste (Nederlandstalige) weermannen die het weerbericht voorspellen voor de Alpen. Wordt het mooi weer op skivakantie? Hier vindt u de meeste betrouwbare weerberichten voor op wintersport.

https://www.wintersport.be/weersneeuw

Roel van den Bekerom, de vaste winterweerman van wintersport.be, is wat ons betreft een van de meest betrouwbare weermannen voor de Alpen. Komt met heldere, duidelijke weerberichten en doet niet aan onzinninge voorspellingen op langetermijn. Ons favoriete weerbericht voor op skivakantie.

https://www.sneeuwhoogte.nl/wintersportweer

Sneeuwhoogte.nl heeft hard gewerkt aan zijn dagelijkse weerbericht. Zijn er ’s morgens vaak als eerste bij en geven heldere, duidelijk uitleg.

https://www.alpenweerman.nl/category/weer/alpen/

Alpenweerman Johann woont en werkt in de Oostenrijkse Alpen en komt dagelijks met een betrouwbaar weerpraatje waarin hij meerdere weermodellen met elkaar vergelijkt. Aanrader!

https://wepowder.com/nl/forecast

De Nederlanders van Wepowder zijn poedervreters die zijn gespecialiseerd in het uitsturen van ‘alerts’ voor sneeuwdumps. Handige kaartjes op hun website tonen de sneeuwvoorspellingen per gebied + een (bijna) dagelijks weerpraatje.

https://nl.snow-forecast.com/

Leuk voor op korte termijn. Geen weerman die modellen interpreteert, maar een programma dat het Amerikaanse weermodel vertaalt naar het aantal centimeters sneeuw dat er in uw gebied gaat vallen.

https://www.snowplaza.nl/weer/

Na wintersport.nl is snowplaza.nl zowat de grootste Nederlandse wintersportwebsite. Weermodellen worden constant ververst, maar Snowplaza komt ook geregeld met een eigen weerpraatje.

http://www.meteofrance.com/previsions-meteo-france/hautes-alpes/05

Weerbericht van ‘Meteo France’ voor de Alpen. Goed en betrouwbaar. Wel uw beste Frans bovenhalen.

Courchevel, Les Trois Vallées. Zo willen wij het elke dag in de bergen 🙂