Bakken sneeuw in de Alpen, en dus gaat Val Thorens weekje vroeger open

Het blijft sneeuwen in de Franse Alpen én de vriestemperaturen houden aan. En dat is heel goed nieuws voor wintersportfans, want zij kunnen een week vroeger dan gepland de latten aanbinden in Val Thorens. Het hoogste skigebied in Europa – dat het nieuwe wintersportseizoen officieelas inluidt op 25 november – stelt een deel van zijn pistes nu zaterdag al open. Perfect om het populaire skioord een week lang te verkennen aan een voordelig tarief.

Het heeft aardig doorgesneeuwd in de Alpen de voorbije dagen, waardoor heel wat gebieden – zoals Val Thorens – vroeger de deuren openen.

Naar goede gewoonte opent Val Thorens, op 2.300 meter hoogte, als eerste het nieuwe wintersportseizoen. Het openingsweekend ‘La Grande Première’ staat gepland op 25 en 26 november, maar toch kan je al vroeger naar beneden glijden. Door de gunstige weersomstandigheden – veel sneeuwval en aanhoudende vrieskou – heet Val Thorens vanaf nu zaterdag de eerste skiërs en snowboarders welkom. “Een deel van het skigebied Val Thorens-Orelle is toegankelijk vanaf 18 november”, zegt Jsutine Taglang van het Office du Tourisme van Val Thorens. “Concreet gaat het om de Funitel Péclet, de Cascade-stoeltjeslift en alle sneeuwmatten vanuit Val Thorens, van 9 tot 16.45 uur. De teams van de skiliften en pisteservice werken nog de hele week door om het volledige skigebied op zaterdag 25 november te openen voor ‘La Grande Première’. Tijdens de pre-openingsweek kunnen skiërs alvast de pistes verkennen aan een voordelig tarief van 20 euro per dag. We kijken ernaar uit om de eerste wintersporters in Europa te verwelkomen.”

Meer info over de vervroegde opening van Val Thorens vind je hier: https://www.valthorens.com/nl/temps-fort/pre-ouverture-de-val-thorens/

LEES OOK: IJsduiken, skiën en véél meer in Les Menuires

LEES OOK: Verborgen parels in de Franse Alpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *