Alpenweer 24/03: verse sneeuw op komst!

Het skiseizoen 2022-2023 verliep tot nu toe redelijk sneeuwarm, maar dit weekend haalt de winter nog eens stevig uit met verse sneeuw tot in het dal. 

Druilerige webcambeelden, in Avoriaz (FR). Namiddag zal de regen overgaan in sneeuw.

Vanmiddag (vrijdag) ogen de webcams in de Alpen nog behoorlijk troosteloos met veel wolken en regenbuien onder de 2.500 meter. Vanuit het noordwesten is echter koude lucht op weg naar de skigebieden. De sneeuwvalgrens daalt in de loop van de avond en nacht naar zo’n 1.500 meter. Het gaat dan volop sneeuwen, vooral in de westelijke Alpen. De Franse skigebieden rond de Mont Blanc pikken gemakkelijk 30 à 40 cm sneeuw mee. Verder naar het oosten nemen de hoeveelheden duidelijk af, met nog maximum 15 à 20 centimeter voor Oostenrijk. De pistes zullen er zaterdag goed bijliggen, al staat er helaas ook een stevige wind in het hooggebergte.

De temperatuur- en neerslagpluim voor Méribel. Vanaf dinsdag wordt het gevoelig zachter.

In de loop van zondag trekt een tweede storing over, met opnieuw sneeuw voor de hele Alpen. Het blijft flink doorwinteren met een sneeuwvalgrens die daalt naar 1.200 meter. De dalen kleuren dan weer heerlijk wit, iets wat we niet vaak meemaken, zo laat in het seizoen. De mooiste dagen van de week worden dinsdag en woensdag. Onder invloed van hogedruk krijgt de zon dan meer kansen en wordt het zachter. Voor de tweede helft van de week komen de weermodellen met meer neerslag op de proppen. Het koelt dan ook weer ietsje af. Mogelijk dus nog meer sneeuw voor de Alpen, net op tijd voor de aankomende paasvakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *