Zes redenen om deze winter voor Méribel te kiezen

 

Na een veel te zachte herfst is koning winter eindelijk bezig met de verovering van de Alpen. Overal kwam een flinke bak sneeuw naar beneden. Nog op zoek naar inspiratie voor de aankomende skivakantie? Wij presenteren zes redenen waarom Méribel dit jaar hoog op ons lijstje met favoriete wintersportgebieden staat.

Het gezellige Méribel ligt in het hartje van Les Trois Vallées, het grootste skigebied ter wereld!
  • 1. Centrale ligging in het grootste skigebied ter wereld!

Méribel maakt deel uit van Les Trois Vallées, dat zich met 600 kilometers piste het grootste en meest veelzijdige skigebied van Frankrijk en bij uitbreiding de hele wereld mag noemen. In België zijn vooral Les Menuires en Val Thorens  bekend en populair, maar wat ons betreft is Méribel een van de leukste dorpjes die het skigebied rijk is. Je hebt er niet de megadrukte van een Val Thorens, maar zit wel pal in het hart van het skigebied. In een wip sta je in het mondaine Courchevel, het pittoreske Saint-Martin-de-Belleville of het sneeuwzekere Val Thorens. En dat allemaal met één skipas.

  • 2. Winterse gezelligheid

Samen met Saint-Martin-de-Belleville is Méribel zonder twijfel het gezelligste, meest authentieke deel van Les Trois Vallées. Waar je in Les Menuires en Val Thorens veel ontsierende betongebouwen vindt, is Méribel bezaaid met gezellige chalets. Geen enkel deel van de vallei ademt meer sfeer uit.

Van 6 tot en met 19 februari verzamelen de beste skiërs ter wereld in Méribel en Courchevel.
  • 3. Wereldkampioenschap Skiën 2023

Vergeet Qatar, komende winter moet je naar Méribel om absolute topsport te bewonderen. Méribel host van 6 tot en met 19 februari 2023 samen met buur Courchevel het wereldkampioenschap alpineskiën 2023. Wie van op de eerste rij de allergrootste skitalenten ter wereld de piste af wil zien zoeven tegen 120 km/uur, weet waar naartoe. Er worden bovendien speciale zones ingericht vlak langs de piste, zodat je met je neus op de actie zit. Geen nood voor wie liever zelf op de latten staat. Slechts 1 procent van het hele gebied is voorbehouden voor het WK.

  • 4. Tal van nieuwigheden

Les Trois Vallées staat bekend als een van de meeste innoverende skigebieden van Frankrijk, dat constant geld pompt in nieuwe liften, infrastructuur en accommodatie om het de bezoekers naar hun zin te maken. Meest opvallend in Méribel is de terugkeer van de Ibex, een mythische zwarte piste die over een lengte van 600 meter liefst 300 meter daalt. Experts only! Voor wie het wat gemoedelijker mag, is er Le Roc= een nieuwe toerski-route op maat van beginners. Tijdens het toerskiën wandel je zelf naar boven, met speciale antislipvellen onder de ski’s. Een unieke ervaring die steeds populairder wordt. Le Roc slingert langs een piste naar boven en is dus 100 procent veilig. Wie daarna de smaak de pakken heeft, kan zijn hartje ophalen in de rest van het gebied.

Elke woensdagavond tijdens de schoolvakanties is er de elfjesavond, een feeërieke boswandeling die eindigt met marshmallows roosteren boven het vuur.
  • 5. Kindvriendelijk

Méribel ligt in een niet te steile bergkom met tal van blauwe pistes. Ideaal voor beginnende skiërtjes. Wie tijdens de schoolvakanties komt, kan elke woensdagavond bij de Ecole Ski Francais terecht voor een betoverende elfjeswandeling door het bos. Op het einde worden de kinderen beloond met heerlijke marshmallow boven een knisperend vuur. Hotel Le Kaila (*****) pakt dan weer uit met een heuse Lego Kids Club. Wie boekt, krijgt er bij aankomst een exclusieve Lego-set als welkomstgeschenk!

 

Méribel staat garant voor absolute sneeuwzekerheid. En met een beetje geluk krijg je er een stralende zon bovenop.
  • 6. Absolute sneeuwzekerheid

Wie een skivakantie in Méribel boekt, kan met een gerust hart toeleven naar de vakantie. De sneeuwzekerheid is er gegarandeerd. Het dorp zelf ligt op 1.700 meter en met de Saulire Express stijg je meteen naar 2.700 meter. De kans dat je hier op een wit lint skiet, is zo goed als onbestaande. Niet voor niets dat het skiseizoen hier tot ver in de lente doorloopt.

 

Info: www.meribel.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *