Verbier verkozen tot beste skigebied ter wereld

Het Zwitserse skigebied Verbier is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens mag zich voor de tiende keer het beste Franse skiresort noemen.

 De prijzen werden uitgereikt tijdens de Word Ski Awards, zeg maar de Oscars van de wintersport. Liefst 2,3 miljoen mensen brachten hun stem uit. Verbier werd daar enkel verkozen tot beste Zwitserse gebied, maar ging meteen ook aan de haal met de meest prestigieuze titel: die van beste skigebied ter wereld. “We zijn ontzettend blij met deze titel, die onze investeringen van de voorbije jaren hebben beloond”, glunderen Simon Wiget, directeur van Verbier Tourisme en Laurent Vaucher, directeur van Téléverbier Het Zwitserse Verbier maakt deel uit van Les 4 Vallées en telt ruim 400 kilometer piste. “Dit freerideparadijs is een must voor skiërs uit de hele wereld en de après-ski is een waar instituut”, luidt het promopraatje. Iets waar wij het volmondig mee eens zijn.

 Val Thorens

In Frankrijk mocht Val Thorens zich voor het tiende (!) jaar op rij kronen tot beste Franse wintersportbestemming. “Met dank aan onze trouwe community Val Thorens-fan”, zegt directeur toerisme Vincent Lalanne, die onderstreept dat het gebied blijft investeren. Zaterdag 26 november opent het seizoen in Val Thorens. Een weekje later dan gepland, maar de sneeuwverwachtingen zien er goed uit! 

Val Thorens kroont zich voor de tiende keer tot beste Franse skigebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *