Tweedehandsmarkt in ski- en snowboardmateriaal boomt: en dit is waarom

Ben je op zoek naar ski- en snowboardspullen voor het hele gezin zonder een fortuin uit te geven? Kijk dan een keer op tweedehandswebsites, die vandaag zijn uitgegroeid tot zowat de grootste webshopvoor wintersportmateriaal. “Wie ski of snowboard intikt op 2dehands.be stoot op ruim tienduizend aanbiedingen”, weet woordvoerster Aleksandra Vidanovski van 2dehands.be.

Goed wintersportmateriaal kost een klein fortuin, maar op tweedehandssites kan je gouden zaakjes doen. Foto: Les Deux Alpes

De woordvoerster ziet het belang van de tweedehandsmarkt voor alles wat met wintersport te maken heeft jaar na jaar toenemen. “Waarom meteen duur materiaal kopen dat je maar een weekje gebruikt terwijl je dezelfde spullen op de tweedehandsmarkt véél goedkoper en soms zelfs gratis vindt.”

LEES OOK: Soldenwijzer 2023 -2024: zo scoor je goedkope ski’s en snowboards

De zoekterm ski wordt gemiddeld 798 per dag ingetikt op 2dehands.be. “Absolute topdag  was 22 januari 2023 met 2.071 hits.” Snowboard wordt gemiddeld 581 keer ingetikt. Ook hier is januari de topmaand. Wie dus op zoek wil naar kwalitatieve tweedehandsspullen, slaat best nu al zijn slag, voor de grote massa op zoek gaat.Het aantal zoekertjes is nauwelijks te tellen.

“Kortom, je doet er je portefeuille én het milieu een plezier mee”, verduidelijkt Aleksandra. “Als we mensen vragen naar hun motivatie om 2dehands te kopen, dan zien we dat het financiële argument uiteraard nog altijd op de eerste plaats komt. Maar ook ecologische overwegingen winnen aan belang.” Een derde van de kopers op 2dehands.be doet dat in de eerste plaats uit bezorgdheid voor het milieu. “Als we weten dat de uitrusting van skiërs verantwoordelijk is voor 16% van hun koolstofvoetafdruk, dan kunnen ze dit een pak verlagen door (een deel van) hun uitrusting tweedehands aan te schaffen, of door materiaal dat ze zelf niet meer gebruiken weg te geven of te verkopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *