Soldenwijzer ’23-’24: zo koop je goedkope ski’s en snowboards

Met het wintersportseizoen voor de deur en een energiecrisis om u tegen te zeggen, halen we onze soldenwijzer graag weer van onder stof voor de jaarlijkse herfstupdate. Dringend nood aan een nieuw paar ski’s of snowboardboots, maar net uw halve spaarboekje opgemaakt om uw energiefactuur te kunnen betalen? Geen nood, want met onze soldenwijzer scoor je de beste deals en kortingen op ski’s en snowboards tegen absolute bodemprijzen. Al zijn er wel een aantal spelregels die je moet volgen.

 

1. Ga op zoek naar buitenlandse online shops

Een tweesnijdend zwaard. Wie houdt van persoonlijk advies en geen gedoe met garantiegevalletjes kiest uiteraard voor de dichtstbijzijnde fysieke skiwinkel. Superdeals doe je daar zelden. Met wat webshops uitsparen aan fysieke winkelruimte, glazenwassers en stoer kijkend personeel kunnen ze hun klanten op flinke kortingen trakteren. Goedkope ski’s en snowboards koop je dus online.

2. Ga op zoek naar gebruikte spullen

De markt in tweehandsspullen voor op skivakantie boomt. Waarom de volle pot betalen voor materiaal dat je maar een weekje per jaar gebruikt. Hier lees je alles over waar en wanneer je het best op zoek gaat naar skispullen op zoekertjessites als 2dehands.be en co. (spoiler: wacht niet tot een week voor de krokusvakantie)

LEES OOK: Tweedehandsmarkt in ski- en snowboardmateriaal boomt (en dit is waarom)

3. Kies het juiste moment uit

De beste deals doe je niet wanneer de eerste sneeuwvlokken neerdwarrelen, maar wel wanneer de rest van de bevolking met een cocktail aan het zwembad ligt. In mei en juni, vlak na het skiseizoen, slaat bij veel shops de paniek toe. De nieuwe collectie volgt immers, en dus moeten de huidige modellen snel de deur uit. Vanaf april/mei wordt er stevig met kortingen gezwaaid. De allergrootste kortingen vind je in de maanden augustus, september. Wie een paar ski’s of een snowboard wil kopen, weet dus wanneer hij zijn slag moet slaan.

4. Wees niet te kieskeurig

Wie spotgoedkoop een overjaars snowboard op de kop tikt, mag niet al te kieskeurig zijn. Tegenwoordig is de ‘overstock’ die merken produceren relatief beperkt, waardoor je favoriete ski of snowboard misschien niet meer beschikbaar zijn. Vaak zijn er echter prima alternatieven beschikbaar waarmee je een bom geld uitspaart.

Overtuigd? Dan helpen we je graag verder met onze favoriete online shops. Hier koop je de goedkoopste ski’s en snowboards.

https://www.duijvestein-winterstore.com/ 

Nederlandse winkel met een vijftal fysieke winkels. Strooien het jaar rond met mooie kortingen. In de winkel in Landgraaf, bij Snowworld, kan je verschillende boards en ski’s eerst testen voor gebruik.

https://www.snowcountry.nl/

Opnieuw een Nederlandse shop, met mooie kortingen.  

https://www.west-site.com/nl/snow/

Het Gentse Wes-Site is een naam als een klok voor alles wat met surf, skate en snowboard te maken heeft. Uitstekende service.

www.sport-bittl.com

Duitse sportgigant. Aanbod aan ski’s en boards is niet gigantisch, maar wel zéér aantrekkelijk geprijsd. Ook voor broeken, lawinepiepers, handschoenen, helmen,… ben je hier aan het juiste adres. Levert snel en correct.

Een voorbeeldje: De Völkl RTM 84 UVO-ski’s van het seizoen (’16-’17) gaan er momenteel de deur uit aan 398 euro, inclusief bindingen. Dat is de helft goedkoper dan wat je nu neerlegt voor (ongeveer) dezelfde ski uit de nieuwste collectie (’18-’19). Geen mens die het verschilt voelt.

https://www.blue-tomato.com

De grootste, maar niet altijd de goedkoopste. Oostenrijkers. Heel erg groot aanbod, ook voor snowboard. Pakken soms uit met verrassend grote kortingen terwijl andere modellen wel nog aan de volle prijs de deur uitgaan.

https://www.sport-conrad.com/

Sport Conrad. Een naam als een klok wat betreft online ski- en snowboardwebshop. Groot aanbod. Betrouwbaar, snel en mooie kortingen. Vooral bij de sales heel erg mooie aanbiedingen https://www.sport-conrad.com/sale/

 

Nog meer shops:

https://www.teamalpin.com/

https://www.xspo.de/

https://www.pm-outdoorshop.de/

https://www.bergzeit.de/

https://www.moreboards.com/

Sla uw slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *