Alles wat je moet weten voor een skivakantie met kinderen

Zo overleeft u uw eerste skivakantie met kinderen

We zijn allemaal dol op kinderen, maar weinig dingen zijn zó nefast zijn voor het aantal skidagen in een seizoen als een kersverse baby. Een weekje onbezorgd de latten aanbinden, valt immers moeilijk te rijmen met de constante zorgen die een kleine uk vraagt.

Geen wonder dat de komst van een baby ervoor zorgt dat je je ski-ambities best een paar jaar opbergt (of goede opvang zoekt). Maar…zodra die kleintjes eindelijk uit de luiers zijn, kunnen ze natuurlijk gewoon mee op skivakantie. En dan bent u vertrokken voor het mooiste wat er is: samen met uw kroost de pistes onveilig maken. Dat een skivakantie mét kids grondig verschilt van eentje zonder, mochten wij afgelopen seizoen aan den lijve ondervinden. Daarom presenteren we hieronder een handvol tips voor jonge ouders die voor het eerst hun kinderen mee op skivakantie nemen:

  • 1. Stel uw verwachtingen bij

Het eerste liftje naar boven nemen, de hele dag als een gek carven op de piste en ’s avonds in de après-ski vliegen. U mag het (bijna) allemaal op uw buik schrijven als u voor het eerst met een 3- of 4-jarige naar de Alpen trekt. Daarom: stel uw verwachtingen bij. Geniet van die paar uurtjes op de piste, neem de kinderen gezellig mee sleeën, en kijk vooral niet met jaloerse blik naar de poederbeesten die met een kamerbrede glimlach op hun gezicht de eerste sporen trekken in maagdelijke sneeuw. Een potje ganzenbord is ook leuk!

  • 2. Neem andere ouders mee

Gedeeld leed is halve smart, en net hetzelfde gaat op voor de zorgen van kinderen. Een 4-jarige kan nog niet de hele dag mee op de piste, dus iemand zal voor- of namiddag op de kleintjes moeten letten. Als u met meer jonge ouders op vakantie trekt, kan er een beurtensysteem worden uitgewerkt. Zo maximaliseert u uw tijd op de piste. Die éne voormiddag waarop u plots vijf kleuters onder uw hoede heeft, moet u er wel bijnemen.

  • 3. Boek skilesjes

De ‘Ecole Ski Français’ en de meeste andere Oostenrijkse en Zwitserse skischolen leren kleintjes vanaf hun derde skiën. Boek die lesjes ruim op voorhand, zodat u zeker bent van minstens 2,5 uur zorgeloos skiën. En na een paar dagen kan u zelfs samen met uw zoon of dochter de piste op. Beter wordt het niet!

  • 4.Kies voor een chalet, geen hotel

Een hotel mag dan wel meer luxe bieden, maar kleintjes vinden er niets aan om een hele voormiddag op de hotelkamer door te brengen. Een ruime chalet met gezellige living waar de kinderen samen kunnen spelen, is een must als u niet de hele dag in de hotelbar warme choco’s wilt bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *