Alpenweer 6/04: zon ruimt plaats voor vers sneeuwlaagje

De eerste week van de paasvakantie was er een uit de boekjes: koud, zonnig en boven de 1.500 meter een bak verse sneeuw. Vandaag (donderdag) start nog zonnig, maar er schuift vanuit het westen bewolking de Alpen binnen.

De staalblauwe hemel in de bergen zijn we vanaf donderdagnamiddag even kwijt.

Donderdagnamiddag trekt het aan de noordkant langzaam maar zeker dicht. Het is de voorbode van een nieuwe storing die vrijdag de Alpen bereikt en een winterse opfrisser meebrengt. Vrijdag sneeuwt het vooral in Frankrijk en Zwitserland, zaterdag in Oostenrijk. De sneeuwval blijft beperkt tot een tiental centimeter. Ook aan de zuidzijde kunnen er een paar vlokken vallen. De vorstgrens blijft vrij laag  voor de tijd van het jaar: zo rond de 1.400 meter.

In de Franse en Zwitserse Alpen lijkt het een erg mooi weekend te worden, met flink wat zon. Oostenrijk blijft gevoeliger voor storingen.

Vrijdag en zaterdag valt er opnieuw wat verse sneeuw in de Alpen.

Na het weekend lijkt het langzaam op te warmen in de Alpen, met opnieuw kans op sneeuw/regen. We volgen het op, eerst maar even genieten van deze eerste paasweek voor wie nu in de bergen zit.

De weerpluim in Méribel (Frankrijk). Na het weekend lijkt het op te warmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *