Alpenweer 24/01: regen in het oosten, later overal zonnig

Koning Winter lijkt even het spoor bijster in de Alpen met de komende dagen erg zacht weer in de bergen. Daarbij valt er vooral in het oosten geregeld neerslag.

Vandaag, woensdag, waait het stevig. In het westen (Frankrijk) komt de zon er af en toe nog door, maar in Oost-Zwitserland en Oostenrijk blijft het betrokken. In de loop van de late namiddag komt er bovendien neerslag aan. Donderdag en vrijdag een gelijkaardig plaatje, met vooral in Oostenrijk sneeuw/regen en prima condities voor Italië en Frankrijk

Prachtig weer in Saalbach (Oostenrijk) de voorbije dagen. Vanaf vandaag valt er geregeld neerslag.

De sneeuwvalgrens ligt vandaag nog op ongeveer 1.900 meter, maar daalt donderdag en vrijdag naar ongeveer 1.500 meter. Nog altijd te hoog voor heel wat Oostenrijkse gebieden, die helaas niet aan wat regen ontsnappen.

Boven de 2.000 meter valt op sommige plaatsen mogelijk een halve meter verse sneeuw. De Franse en Italiaanse Alpen houden het de komende dagen rustiger en zonniger. Zwitserland zit zowat op de grens.

Vanaf zaterdag breidt een hogedrukgebied zich uit over de Alpen en wordt het overal zonnig (maar zacht) en droog wintersportweer. Dat stabiele en zonnige weertype lijken we alvast tot begin februari vast te houden. Daarna sluipt de wisselvalligheid er weer in.

Op nog wat langere termijn – richting de krokusvakantie –  lijkt het opnieuw af te koelen, al moeten we verder dan een week vooruit in de tijd altijd een serieuze slag om de arm houden.

Vanaf zaterdag domineert hogedruk en wordt het zacht en zonnig in de hele Alpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *