Alpenweer 03/11: opklaringen zorgen voor prachtige winterplaatjes

We starten het eerste weerbericht van sneeuwzeker.be dit seizoen met heerlijke plaatjes uit de Franse Alpen, waar het vanochtend (vrijdag 3 november) prachtig opklaarde na de sneeuwval van gisteren. De Oostenrijkse en Zwitserse Alpen blijven vandaag de hele dag in de wolken hangen, met geregeld sneeuwbuien.

In Les Deux Alpes brak de zon vanochtend prachtig door. Het sneeuwtapijt dikt aan, voor de opening begin december.

Het blijft nog het hele weekend een komen en gaan van neerslagfronten over de Alpen, met een zwabberende sneeuwgrens. Vooral zaterdagnamiddag en -avond zal het in grote delen van de Alpen onder de 2.000 meter gaan regenen. Daarboven dikt het sneeuwtapijt aardig aan.

Een winters tafereel op 1.600 meter in La Plagne. Een week geleden zag het hier nog groen.
In Les Arcs raakte de zon er vanochtend niet door.

Begin volgende week keert de rust weer, met van maandag tot en met woensdag tijdelijk droger weer. De tweede helft van de week dienen zich opnieuw depressies en dus verse sneeuw aan. Voor de hoger gelegen gebieden welteverstaan, wat begin november uiteraard niet zo uitzonderlijk is. Wie op de gletsjers boven 2.000 meter skiet, zit goed!

Het Europese weermodel berekent tot en met zondag sneeuw in de hele Alpen. Onder de 2.000 meter zal veel van de sneeuw wel weer weg regenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *